Vés al contingut

Amadeu I de Savoia: “Jo ja vaig abdicar quan fer-ho no era mainstream”

Amadeu I de Savoia, va ser durant tres anys rei d’Espanya. Home decidit i valent, no va voler ser rei d’una societat que no el volia. Amadeu va ser un avançat al seu temps, sobretot perquè entenia el paper modern de la monarquia i les noves tendències estílístiques. Alt, de prominent front i gestos efusius, aquest monarca contesta amb rotunditat i sinceritat a les preguntes dels nostres redactors Antònia Greixonera, Pep Boira i Ulisses.

-Foc i Fum (FiF): Què li va semblar l’experiència de ser rei d’Espanya?

-Amadeu I de Savoia (AS): La veritat és que va ser una experiència enriquidora, però alhora molt dura i difícil. Governar un país ple de republicans i absolutistes mitjançant una monarquia parlamentària és una bogeria. I així va anar. Tot i que a Joan Carles I li ha anat relativament bé… i això que de republicans i absolutistes encara n’hi ha molts.

Amadeu és un gran seguidor de les noves tendències hipsters.

-FiF: Precisament de Joan Carles I volíem parlar-li. A Espanya molta gent es pensa que ha estat el primer rei en abdicar.

-AS: Ignorants… jo ja vaig abdicar quan abdicar no era mainstream. Sóc un pioner.

-FiF Pareix a ser que en aquest aspecte sí que és pioner vostè. De fet, últimament ha abdicat també el papa Benet XVI.Què li pareix?

-AS: Ah si? No me n’havia adonat. Sóc un visionari, un precursor, una màquina! Jo creo la moda!

-FiF: No s’alteri, que Felip V va abdicar abans que vostè. O no ho sabia?

-AS: Si… però ell va quedar-se a mitges, perquè després d’abdicar a favor del seu fill va tornar a ser rei després de la mort d’aquell. Jo vaig portar a terme l’abdicació definitiva i absoluta per primer cop.

-FiF: Bé, canviat de tema… sembla  ser que vostè també crea moda amb la barba. Alguns, de fet, l’han etiquetat com al primer hipster de la història.

-AS: En realitat el problema de la barba va per una altra banda. El primer pic que vaig afaitar-me em vaig fer un tall tan gros que quasi em degollo a mi mateix..  I a partir d’aquell dia tinc por d’afaitar-me. De totes formes, estic content de veure que també el meu look de barba triomfa arreu del món.

-FiF: Tot i aquest incident, vostè es considera un hipster?

-AS: Està clar que sóc un hipster o com a mínim puc dir que no sóc gens mainstream. Apart de la barba i l’abdicació, sempre he portat camises de quadres, pantalons ajustats, ulleres de pasta i un pentinat molt modern. També vaig anar al Primavera Sound abans de que fos creat i m’agrada molt el cinema d’autor independent rus.

-FiF: Molt interessant, no sabíem tot això de vostè. Potser si fos rei ara, la monarquia seria més popular i més ben valorada, no creu?

-AS: Home, fer que la monarquia fos més popular no és un repte gaire difícil perquè actualment fot pena. Aquests borbons no saben connectar amb les noves generacions.

-FiF: Quines mesures prendria vostè si fos rei?

-AS: Per començar, hauríem de prohibir els ordinadors i tornar a les màquines d’escriure, molen més.

-FiF: Se n’ha penedit alguna vegada d’haver abdicat?

-AS: Si els hi sóc sincer, no. No valia la pena el sou que tenia pels mals de cap que em donaven els polítics de torn… Que si Amadeu això, que si Amadeu allò… no saben fer res. I sembla que encara seguiu igual.

-FiF: Finalment, acabarem amb la pregunta de rigor: quina notícia de Foc i Fum li ha agradat més?

-AS:  Sens dubte la de que Sauron contestava una pregunta en llengua èlfica. Jo també parlo èlfic perquè això em fa ser més cool.