Vés al contingut

Artur Mas confessa haver-se convertit a l’islamisme

El president de la Generalitat de Catalunya ha confessat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio que ja fa uns anys que és devot de la religió islàmica. “Cada dia vaig a resar a la mesquita de Sarrià i li demano a Alà que ens ajudi a aconseguir la independència de Catalunya”. Mas ha afirmat, a més, que si aconsegueix la independència, l’Islam serà la religió oficial de l’Estat.
Les declaracions de Mas han creat alarma a nivell estatal i el govern espanyol ja està pensant en enviar tancs a Catalunya. De fet, Mariano Rajoy ha afirmat que es tracta d’un fet innaceptable en un estat laic com Espanya. “Espanya és un estat laic però no pot tenir un president que no sigui catòlic, això està clar”. D’altra banda, Jorge Fernández Diaz, ministre de l’Interior d’Espanya, ha explicat que no és capaç de veure cap diferència entre la religió islàmica i el terrorisme i que ell ja s’ensumava un escàndol com aquest. “Que el president Mas sigui islamista demostra la relació directa entre el procés sobiranista i el terrorisme jihadista” ha afirmat el ministre.
Des d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras ha afirmat que acceptarien aquesta condició només en el cas que es tractés d’una república islàmica. D’altra banda, David Fernández, representant de les CUP, ha explicat que ells no acceptaran cap model d’Estat religiós però que estan disposats a negociar certs punts de la llei islàmica: “M’agradaria molt que tirar sabates als banquers que roben i menteixen fos legal”.