Vés al contingut

La cimentera de Lloseta envia el seu primer coet a l’espai

Lloseta s’ha convertit en el primer municipi de Mallorca en enviar una nau a l’espai. L”Arada III’, nau tripulada per tres pilots del municipi, ha aterrat avui de matinada a la superfície lunar. La notícia, que ara mateix és trending topic mundial amb #deLlosetaAlEspai, ha capgirat totes les llars mallorquines i de mar enllà, ja que el que resultava ser una cimentera només era una enganyifa. El batle, Bernat Coll, en declaracions a Foc i Fum i sensiblement emocionat, declara que “tants d’anys de fer ciment tenien com a únic objectiu la carrera cap l’espai”. De moment l’Ajuntament ha declarat una setmana de festa per celebrar la fita i que es podria estendre fins a tres setmanes.

El cas és que, segons el batle, aquest és el tercer intent d’enviar el coet: “L”Arada II i l’Arada I varen fracassar en l’intent. Només van aconseguir enlairar-se uns metres i van tornar a caure provocant que tot el poble quedés ple de ciment. Per sort, no anaven tripulades, sinó ens cau el pèl”. Afegeix, també, que “no volíem desvetllar el secret fins que no aconseguíssim tocar de peus a la lluna”.

Per la seva part, el president Bauzá, que s’ha volgut sumar al carro, ha declarat que ell sempre havia sabut que “allò era una llançadora espacial però que no havia volgut dir res”. De fet, assegura el president, “altres projectes d’aquesta envergadura estan a punt de triomfar, com les xemeneies del port d’Alcúdia, que realment són míssils intercontinentals que apunten directament cap a la URSS o el castell de Bellver, on hi ha l’armament nuclear de Mallorca. Cal combatre aquests soviètics!”.