Vés al contingut

Bauzá afirma que si guanya les eleccions reimplantarà l’ecotaxa

Sorprenents declaracions del president del govern balear avui dematí quan se li ha preguntat per les mesures que prendrà per reactivar l’economia en cas de guanyar les properes eleccions. “Hem preparat un nou impost que ens ajudarà a acabar de sortir de la crisi. El pagaran els turistes i es diu ecotaxa” ha afirmat el president. Seguidament, ha explicat encara amb més detall aquesta proposta: “cada turista que pernocti a un hotel de les Balears haurà de pagar una taxa que s’invertirà en protegir el medi ambient i promocionar la cultura de les Illes. Hem treballat durament durant aquests quatre anys de govern popular per dissenyar una mesura així”.

Com era d’esperar, les reaccions davant aquestes declaracions han estat immediates. “S’ha de tenir cara per fer això” afirma Miquel Roman, veí de Palma. Tomeu Alomar, portaveu del PSM ha declarat: “crec recordar que això era idea nostra”. Els empresaris hotelers han donat suport públicament a aquesta proposta: “si ho fan els nostres no ens sembla malament. El problema ve quan ho fan els partits d’esquerres” ha afirmat José Montaner, president de l’Associació Hotelera de Mallorca. Finalment, Mariano Rajoy, president del govern espanyol, ha donat també suport total a aquesta mesura: “com més diners es recaptin a Balears, més diners tindrem disponibles per invertir a altres comunitats”