Vés al contingut

Panades de tofu: la darrera victòria del veganisme

Un nova victòria pel veganisme: ja hi ha panades de tofu. El tradicional aliment mallorquí no ha pogut evitar l’emvestida de les noves tendències culinàries i ha perdut la carn i els pèssols en favor del tofu. L’inventor d’aquest nou producte és Guillem Morey, propietari del forn “Ca’n Menut” de Palma, forn popularment conegut per dedicar-se únicament i exclusiva a la creació d’aliments per a persones veganes.

Antònia Maria Merquida, presidenta de les associacions “Un món sense carn” i “Tofu sense fronteres” ha declarat plena de goig: “Això és una passa importantíssima per a la nostra religió… eh perdó, per la nostra alimentació”. Guillem Morey ha declarat que “jo faig productes vegans perquè hi ha mercat i puc vendre-ho tot a preu d’or, però en realitat a mí el que més m’agrada és la porcella”. Miquela Rigo, vegana de tota la vida, ha declarat que “estic contenta de què aquestes noves panades hagin vist la llum. Ja basta de tirania carnívora”. Per altra banda, la indignació s’ha manifestat sobretot entre les persones de més edat: Maria Fonts, veina de Palma, ha dit que “això és una animalada. Una panada de tofu no és una panada. Seria com una pizza fora formatge o com el PP sense corruptes: senzillament impensable”. Martí Marí, veí de Santa Maria, ha manifestat que “el que passa és que en realitat els vegans volen menjar carn i s’han d’inventar bajenades com aquesta”.