Vés al contingut

El SOIB oferirà el curs “com fer-te una bona selfie”

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears oferirà a partir de setembre el curs “com fer-te una bona selfie”. Segons explica la directora del SOIB, Francisca Ramis, es tracta d’un curs subvencionat amb molta sortida professional i que tindrà una durada de dos mesos. Les selfies, coneguts antigament com autoretrats o autofotos, són una moda a l’alça que s’ha popularitzat sobretot entre els més joves gràcies a les xarxes socials. Dins del temari hi trobem capítols com “la captura del millor angle”, “potencia el teu costat bo: com puc treure el millor de mi?” o “carusses populars i postures sexis a les xarxes”. A més, hi haurà un mòdul opcional anomenat “com utilitzar el pal de fer selfies sense fotre-me’l dins d’un ull”.
Entre els aturats les opinions són diverses. En Miquel Fullana, per exemple, s’ha mostrat indignat i ha titllat el curs de “collonada”. “Això de les selfies és una pèrdua de temps però ho volen posar de moda per a què estiguem entretinguts i no ens queixem”. Però na Paquita Roldán, en canvi ha afirmat que ella no dubtarà a inscriure’s al curs: “Em faré unes fotos que t’hi cagues mentre m’avorreixo esperant a la cua de l’atur”.
Davant de les crítiques rebudes sobre la inutilitat del curs, Francisca Ramis ha afirmat: “Potser tenen raó però el cert és que necessitàvem innovar. La gent està avorrida dels cursos d’informàtica o dels d’atenció al client en alemany i tanmateix la majoria segueix sense trobar feina. Com a mínim les selfies ben fets serviran per a pujar-los l’autoestima, perquè es veuran més guapos a les fotos”. D’altra banda, el President de les Illes Balears, José Ramón Bauzá ha aplaudit la mesura i ha dit que ja frisa d’estar aturat per apuntar-s’hi i aprendre els trucs per a poder fer bones fotografies. “Vull tenir més likes al meu Instagram” afirma Bauzá.