Vés al contingut

Construeixen una presó a Baqueira per a ficar-hi tots els corruptes d’Espanya

El govern espanyol ha anunciat la construcció d’una presó just al costat de les pistes d’esquí de Baqueira-Beret per tal que els múltiples imputats puguin esquiar i tinguin una vida “minímament digna” durant la seva estada a la presó. “Ens ha donat la idea José Luis Bárcenas; un gran aficionat a l’esquí” afirma Mariano Rajoy. Segons el president del govern, la presó es finançarà amb tots els diners de les fiances dels imputats en el cas Gurtel. Els gairebé 500 milions d’euros però, no cobriran els forfaits ni el material d’esquí per als reclusos. “La majoria ja compta amb un bon equipament i els forfaits són una despesa que es podran permetre” afirma el President del Govern.

Les reaccions no s’han fet esperar des de l’oposició. Pedro Sánchez, president del PSOE, ha explicat que la mesura és inacceptable. “La presó s’hauria de construir més a prop de Madrid, al Port de Navacerrada o com a molt lluny a Sierra Nevada” ha afirmat Sánchez tot recordant que ells també tenen uns quants imputats dins del partit. Rosa Díez, presidenta de UPyD, ha qualificat la presó “d’hotel de corruptes” i ha afirmat que es tracta d’un fet inacceptable. “Nosaltres presumim de no tenir cap corrupte al partit però no hem dit mai que no ens agradi esquiar” explica Díez.

El president de Catalunya, Artur Mas, s’ha mostrat reticent a la construcció de la presó però ha demanat una reunió amb Mariano Rajoy per a parlar-ne amb detall. “Volem negociar alguna promoció de descompte per als forfaits. Hem de tenir en compte que a Catalunya també tenim molts casos oberts per corrupció i tant la família Pujol com en Millet se’n podrien beneficiar en un futur. Hem de cuidar els nostres corruptes” explica el president. D’altra banda, Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana i un dels imputats en el cas Gurtel, ha declarat que es tracta d’una presó molt necessària i que l’emplaçament és perfecte per a ell. “M’encanta esquiar, ja estic mirant quines americanes em combinen millor amb els pantalons d’esquí” afirma Camps.