Vés al contingut

Diputats del PSOE aplaudeixen el discurs de Mariano Rajoy

Ahir dematí, durant el debat sobre l’estat de la Nació, varis diputats del PSOE varen aplaudir, per error, el discurs de Mariano Rajoy sobre creació de llocs de treball i ajudes a les persones socialment més desafavorides.

Un cop acabada la intervenció del president del govern, l’alarma es va escampar entre els diputats socialistes quan varen veure com alguns dels seus companys de la tercera i quarta fila de seients aplaudien al president entusiasmats, alguns d’ells fins i tot posant-se drets i cridant “guapo!”. El portaveu del partit socialista ha declarat que aquests diputats han estat expulsats del PSOE per no ajustar-se a la doctrina del partit i per idolatria cap a la figura del senyor Rajoy.

Els diputats afectats, que han elegit com a portaveu a Miguel Jíménez, s’han defensat declarant que “és que Rajoy i Pedro Sánchez diuen pràcticament el mateix”. Alan McGarner, politòleg i professor de la universitat d’Estocolm, ha manifestat que “el problema que té el PSOE és que s’ha dedicat tant a criticar Podemos, que molta gent ja no veu diferència entre el PP i el partit socialista. Per altra banda, la firma en favor de la perpètua tampoc va ajudar gaire”. José García, diputat del PP, ha manifestat que “és normal que passi això, has d’estar molt atent quan ets al congrés. Jo una vegada que em vaig despistar mirant revistes de senyoretes quasi vaig aplaudir després de que parlés Julio Anguita”. Per altra banda, Celia Villalobos ha declarat que “jo en realitat no em vaig adonar de res, perquè just en aquell moment estava a punt de fer una combinació de 5 caramels”.