Vés al contingut

George RR Martin es retira sense deixar escrit el final de Joc de Trons

Ho deixa. Plega. George RR Martin penja les botes (o la ploma). L’escriptor de la saga Cançó de gel i foc abandona a mig camí la publicació dels llibres perquè, afirma, “estic cansat de matar personatges i ja no sé en qui més continuar la història”. La notícia està causant gran rebombori i les xarxes ja en van plenes sota l’etiqueta #MartinNoTeVayas. Als seguidors mallorquins, a més, ha causat doble commoció, ja que el proper llibre -no publicat- havia de ser rodat en la seva adaptació a la sèrie en el Puig Major i al castell de Capdepera.

“No tenc idees”, diu Martin. “Podria fer un final en el qual els protagonistes ja estaven tots morts des del principi i que era tot un somni. Però això ja m’ho van prendre els de Lost”. I afegeix: “La qüestió és que a aquest ritme hauria de publicar el final de la història el meu besnét. I això no pot ser, així que amb la cara ben alta, plego”.

Martin afirma tenir nous projectes, com la història d’un professor de química d’institut que li diagnostiquen un càncer i decideix crear amfetamina per pagar-se el tractament. “O també alguna cosa més divertida, a l’estil Friends però amb frikis científics… O millor encara, la història d’un grup de supervivents després d’una pandèmia que converteix la gent amb zombies i que hagin d’anar trescant per presons i jugant-se el coll a cada capítol”.

De moment, però, la trama queda inacabada i presumeix de passar als annals de la història com la gran incògnita que ja ha portat a desenes de persones al suïcidi per desesperació.