Vés al contingut

Espanyols corruptes imparteixen cicle de conferències sobre corrupció

El ministre de cooperació alemany, Gerd Müller, convocà ahir horabaixa una roda de premsa per informar de l’organització d’un cicle de conferències on s’impartiran cursos per conèixer els mètodes més infal·libles per corrompre’s sense ser detectat per la justícia. Aquests cursos estan destinats a jutges, investigadors criminals, polítics, etc. amb l’objectiu final de combatre qualsevol tipus de corrupció que hi pugui haver. Segons ha declarat Markus Boransen, coordinador del cicle, “el que necessitam és conèixer bé l’enemic, és a dir, conèixer com funcionen exactament els mecanismes de corrupció per combatre’ls efectivament”. Per altra banda, el professor de criminologia de la universitat de Dresden i organitzador del cicle, Dieter Moglen afirmà que “Espanya ha resultat ser el país on trobar corruptes és més fàcil, per això tots els ponents són d’allà”.

Ahir mateix es va fer públic el programa de ponències: la primera, titulada És que era el gendre del Rei serà impartida per l’expresident J. Matas, on es relacionarà el món de l’handbol amb els desviaments de capitals públics; en segon lloc, L. Bárcenas parlarà sobre diner negre en la ponència El que la caixa B s’endugué; seguidament, R. Rato ens parlarà de com guanyar pasta a rompre mitjançant la xerrada Com treure fum a borsa i que te’l comprin; per altra banda, la infanta Cristina protagonitzarà una ponència sobre Blanqueig de pasta sense Ariel antitaques; a continuació trobem la conferència de Blesa titulada El joc de targetes sobre com aconseguir una targeta fraudulenta; i finalment, conclourà el cicle J. M. Aznar amb la ponència Privatitzi i converteixi els seus amiguets en milionaris.