Vés al contingut

El govern de Madrid repartirà els més de 70 milions d’ajuts europeus en pessetes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha explicat com pensa repartir entre les comunitats els més de 70 milions d’euros d’ajuts directes que provenen del fons de recuperació europeu. De fet, l’Estat espanyol ha de rebre 140.000 milions d’euros dels fons europeus, dels quals 72.700 milions són ajuts directes.

En una roda de premsa celebrada fa una estona el cap de l’executiu, ha afirmat que es repartiran segons “les necessitats de cada autonomia” mentre afegia que “les comunitats governades pel PSOE, segurament, rebran una quantitat una mica manco ridícula”.

Això sí, el punt més important a destacar és que aquests doblers no es repartiran en euros sinó que s’utilitzarà l’antiga moneda de l’estat, la pesseta. “Tothom podrà disposar de la quantitat desitjada a partir de l’1 de gener de 2021 però la transferència es farà en pessetes”. El president ha respost a les preguntes dels periodistes, que afirmaven que les pessetes només es poden canviar fins al 31 de desembre de 2020: “Correcte. És una jugada mestra, no troben?” ha dit el cap de l’executiu amb una rialla d’orella a orella sota la mascareta.