Vés al contingut

Thomas Cuc, la nova espècie protegida per l’ecotaxa

Thomas Cuc, espècie depredadora endèmica de Mallorca, ha passat a tutela de l’ecotaxa. El carronyaire, també conegut pel seu nom científic Thomas Cook, feia temps que s’havia inserit en l’organisme illenc, actuant com un paràsit i devorant boscos, platges, cales, aire saludable i terra cultivable per convertir totes i cadascuna de les cèl·lules sanes en ciment.

Com tot ésser que viu per sobre de les seves possibilitats, l’espècie invasora ha arribat al col·lapse, just davant de l’abisme, a punt de caure. A punt. Ha faltat poc. La resta d’espècies tenien a tocar una oportunitat de canvi amb un depredador manco. Però altres animals que tenen una relació simbiòtica amb la família turística (a la qual pertany Thomas Cuc), com  PSOE i Podemos, han fet un esforç titànic a base demagògia i doblers públics per sustentar els fonaments que Cuc havia establert. I és que si es posa en perill la família turística, la simbiosi es podria rompre i els dos moririen. El cert, no obstant, és que Cuc acabarà morint, però el seu ecosistema perviurà. I ho farà gràcies a l’ecotaxa, un impost que ja han pagat els guiris, també espècies turístiques, i que pertany a l’illa de Mallorca, però que PSOE i Podemos han decidit que regalaran als hotelers -altra espècie simbiòticament relacionada amb Cuc.

Per això, algunes espècies no invasores del territori ja anomenen l’ecotaxa com la thomas taxa que sense simplificar seria el mateix que no me venguis amb subnormalades que això no té res d’eco taxa.

De moment, per tant, l’ecosistema segueix sense canvis. Els depredadors arreu, i els amenaçats arraconats.