Vés al contingut

Localitzats els primers mallorquins a la platja després de la temporada turística

Agents de Medi Ambient de la Conselleria han informat dels primers albiraments de mallorquins a les platges de la nostra illa durant els darrers dies de setembre i principis d’octubre. “Com que encara fa bon temps i el volum de turistes ha disminuït, sembla que alguns exemplars de l’espècie mallorquina s’han atrevit a trepitjar la platja així com altres zones costaneres” expliquen des de la Conselleria de Medi Ambient. Així mateix, els agents informen que es tracta d’una espècie en perill d’extinció i que cal protegir-la amb mesures dràstiques perquè, per naturalesa, l’espècie mallorquina ja sol tenir un horari de bany reduït: “Solen anar a prendre banys durant la primera franja del matí i la darrera de l’horabaixa durant l’estiu però de cada vegada se’n veuen manco” explica un dels agents mentre afegeix que la massificació turística és la principal causa d’aquesta presència. A més, segons els agents de Medi Ambient, la desestacionalització del turisme, el principi de curs i la tornada a les rutines fan que els mallorquins de cada vegada trepitgin manco la platja.