Vés al contingut

El govern balear cedeix Formentera a Itàlia

Tot i que tot apuntava que la coneguda marca de cervesa Estrella Damm seria la nova propietària de l’illa de Formentera, després d’una dura negociació, la presidenta del govern, Francina Armengol, ha signat  finalment avui un acord amb el govern italià per tal de cedir l’illa als italians.  El procés de desconnexió de l’illa de Formentera de l’arxipèlag balear s’iniciarà a partir d’octubre i s’allargarà dos anys en els quals s’acabaran d’ultimar els detalls sobre el nou estatus de l’illa. Aquesta desconnexió tractarà, punt per punt, les diferents competències que es traspassen a Itàlia així com la taxa, que s’estima milionària, que Itàlia haurà d’oferir a les Illes Balears de manera anual.

El president del govern italià, Giuseppe Conte, ha declarat que es tracta d’un pur tràmit perquè “tothom sap que Formentera fa anys que és colònia italiana”. D’altra banda, el govern italià també està estudiant canviar el nom de l’illa per adaptar-lo a la seva llengua. Entre les opcions que han sorgit hi ha “Formenteri”, “Formenterini” i “Formenterella”.