Vés al contingut

Amb l’entrada de l’extrema dreta a Andalusia, Espanya s’adapta als estàndards europeus

La integració europea no és un fet tancat, és un procés en constant evolució i els diferents estats han d’anar adaptant-se als estàndards que marca la UE. Des del diumenge, Espanya ha començat la seva adaptació pel que fa a la introducció de l’extrema dreta a les institucions.

Des de fa anys la UE treballa en l’assimilació de l’extrema dreta, potenciant els nous partits racistes i masclistes, permetent mobilitzacions del feixisme a la majoria de les ciutats d’Europa, jutjant i condemnant l’antifeixisme i empobrint a la classe treballadora perquè l’extrema dreta tingués més fàcil fer-se un lloc.

Espanya ja complia algunes qüestions bàsiques d’aquesta política europea. Ja tenia partits com España 2000 i Plataforma per Catalunya, amb representació municipal i els partits de dretes com PP i Ciudadanos ja tenien conductes racistes i masclistes, però ha estat amb l’entrada de VOX al parlament d’Andalusia que hem començat a complir els estàndards exigits. Però la UE no vol que l’Estat es relaxi i vol VOX a més parlaments autonòmics a partir de les eleccions de maig i també els vol al Congrés de Diputats abans de 3 anys.