Vés al contingut

S’organitza una campanya solidària amb Urdangarin

Una vegada el Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 5 anys i 8 mesos per Iñaki Urdangarin, la resposta de la societat civil espanyola ha estat immediata. Poques hores després de confirmar-se la sentència s’ha organitzat una campanya solidària amb el gendre del rei emèrit Juan Carlos I. De fet, ja avui milers de banderoles amb el lema “Preso aberatsak, luxuzko espetxeetara” (presos rics a presons de luxe) ja onejaven per Zarzuela i carrers de Madrid.

El grup de suport a Urdangarin està format principalment per Grandes de España, banquers, grans empresaris i polítics. Han iniciat la seva activitat amb una campanya a les xarxes socials amb ressò internacional amb el hashtag #FreeRichPrisoners. El portaveu de la campanya de suport, Mario Conde, ens ha explicat que estudien diverses propostes d’accions com els llaços marrons (color de la merda), concerts solidaris de Taburete, caixes B de suport, la mencionada banderola i moltes altres. “I si no aconseguim res d’això, com a mínim que se l’enviï a una presó de luxe amb totes les comoditats que li són reconegudes per dret reial. Exigim una presó de luxe. Un xalet estaria bé, amb piscina climatitzada a l’exterior, sense presència policial i esclaus plebeus per servir qui ha estat el millor jugador d’handbol d’España”, afirma Conde.

El grup de suport defensa la llibertat d’enriquiment, una justícia diferent per als rics i la immunitat judicial per tota la família reial.