Vés al contingut

Un estranger penja la bandera d’Isis al balcó per celebrar el Firó

El passat diumenge, una setmana abans del Firó, la festa més important de Sóller, un estranger de nacionalitat belga va ser detingut per penjar una bandera d’Isis al seu balcó.

El Firó recrea la victòria del poble de Sóller front un atac de corsaris que va tenir lloc l’any 1561. Setmanes abans de l’inici de la festa, els sollerics decoren amb banderes tant cristianes com mores els balcons i les finestres de les seves cases. D’aquí la confusió assegura l’estranger: “Em varen dir que s’havia de penjar una bandera dels moros dolents i una els cristians bons i així ho vaig fer”.

La bandera del grup terrorista ISIS va onejar tot el matí del passat diumenge, fins que veïns varen denunciar a les autoritats que hi havia una bandera que “no tocava”: “Jo vaig veure que aquell guiri penjava una bandera negra amb lletres rares. No tenia ni idea que era, però aquí qui no respecte les tradicions se’n pot anar a la merda. Que mos deixin els doblers i després se’n vagin a ca una puta aquests estrangers compra cases!”, ens explica Joan Bofarull, veïnat de l’estranger.

Una vegada varen arribar les autoritats del col·lectiu de pagesos, autoritat màxima durant el mes de maig, varen reconèixer la bandera i varen telefonar a la Guàrdia Civil que va procedir a la detenció del belga.

L’estranger, arribat fa poc més d’un any assegura que és amant de totes les tradicions mallorquines: “He anat a matances, faig rubiols i panades per Pasqua i també odii els estrangers, ho he fet tot per ser mallorquí, però sembla que em falta molt per aprendre”.

Els col·lectiu de moros, el de pagesos i de pageses han aprofitat l’incident per remarcar la importància de seguir les tradicions i han acabat sentenciant: “El dia del Firó qui no dugui el rebosillo ben posat, la tirarem a l’aigua i li escopírem a la cara. Això també val pels pagesos que no duguin guardapit i pels moros que duguin vestimenta d’orient mitjà i no pròxim. No en parlem de les al·lotes que volen anar de mores, aquestes les cremarem a la foguera per bruixes”.

Per sort, els fets han acabat en una anècdota. L’estranger serà posat en llibertat una vegada passades festes per evitar el linxament popular que podria sofrir el dia del Firó.