Vés al contingut

Els turistes ciclistes decidiran els dies que els mallorquins poden sortir en cotxe per les carreteres

Després dels talls de carreteres dels últims dies a causa de les curses Mallorca 312 i del caos circulatori a localitats com Sóller o Alaró, s’ha decidit posar fi al tema mitjançant la prohibició als mallorquins de circular en cotxe per les carreteres de Mallorca excepte quan els ciclistes alemanys els hi donin permís.

Segons ha informat Andreu Mir, portaveu del Consell de Mallorca, a partir d’ara els tour-operadors alemanys i les empreses dedicades al ‘cicloturisme’ a Mallorca decidiran quins dies tallen les carreteres i quins dies els mallorquins poden sortir amb el cotxe. Frtiz von Lebensraum, president de Mallorca Bicicleten ha afirmat a Foc i Fum que “ja està bé que els mallorquins facin el que vulguin a Mallorca. Hem de posar ordre”.  Els ciclistes simplement hauran de notificar al govern quins dies volen reservar-se per ells les carreteres i el govern complirà ordres.

Davant les queixes populars, la presidenta del govern, Francina Armengol, s’ha limitat a dir “els turistes deixen diners, vos foteu”