Vés al contingut

El palau de Marivent passarà a anomenar-se palau de Sodomaigomorra per voluntat del rei emèrit Joan Carles I

El Rei emèrit ha declarat entre rialles: “Marivent és un bon nom perquè hi ha mar i vent, però us assegur que més apropiat és Sodomaigomorra”. Unes declaracions obertes a tot tipus d’especulacions. Joan Carles I ha pres aquesta decisió després d’haver passat uns dies al Palau sense la companyia de la reina emèrita Sofia de Grècia.

Fonts pròximes a la reialesa creuen que aquest canvi de nom pot estar relacionat amb la gran passió que sent Joan Carles I per la lectura i en particular per les novel·les històriques: “el nom de Sodomaigomorra està inspirat amb les dues ciutats de Canaan al sud-est de la mar Morta: Sodoma i Gomorra” explica un veterà periodista de l’HOLA.

Per altra banda, un antic majordom difunt ja anys va deixar constància en una entrevista a HOLA de la passió que sentia el Rei Joan Carles I per les ciutats bíbliques: “Quan li llegia la bíblia de petit, quan parlaven de Sodoma i Gomorra* sempre deia, jo hi vull anar! I s’enfadava quan li deien que ja no existien”.

El canvi de nom es formalitzarà en un acte solemne dia 1 de juny on assistiran tots els membres de govern i membres de la família reial.

Fragment de la bíblia on cita les ciutats Sodoma i Gomorra:

«On són els homes que han vingut aquest vespre a casa teva? Treu-nos-els perquè n’abusem». Lot va sortir a trobar-los a l’entrada i, tancant la porta darrere seu, els digué: «Per favor, germans meus, no feu aquesta maldat! Escolteu: tinc dues filles que encara no han conegut home. Us les duré perquè els feu el que us sembli; però no em feu res a aquests homes» (Gènesi 19,4-9)