Vés al contingut

El Món d’en Guai: què va passar amb el seu protagonista?

Bienvenido Guai Llinares, conegut com a En Guai, protagonista de la sèrie infantil El Món D’en Guai de Canal 4 i IB3, ha estat ingressat a l’hospital de Son Espases després de sofrir un problema a les coronàries derivat de l’abús d’heroïna.

Bienvenido Guai comença l’any 1997 a la televisió privada Canal4 presentant un programa infantil històric. Dins l’imaginari col·lectiu balear formen part els seus memorables gags com el de la truita, la rata i l’hoteler o les seves trepidants aventures que vivia amb la seva nau espacial.

Guai seguí creixent en popularitat fins que va arribar a IB3, el canal més prestigiós de les Balears. Es comentava que en aquella època les necessitats d’en Bienvenido Guai eren cada vegada més extravagants: “Només volia menjar pa amb sobrassada de ca eivissenc”. En aquella època es varen haver de sacrificar centenars de cans per poder produir la sobrassada d’en Guai: “Si no hi havia sobrassada, no actuava, i nosaltres ho fèiem tot perquè en Guai actués, era l’estrella de la televisió” declara el productor del programa.

“Guai seguí el camí de tantes grans estrelles. El públic va canviar i ell no és va saber adaptar, va començar abusar de les drogues i no va poder sortir de l’espiral” ens explica el productor del Món D’en Guai durant la segona etapa a IB3 Televisió.

L’arribada d’en MIC a TV3 i les formigues d’El Hormiguero varen acabar de tirar a terra la seva audiència que ja havia sofert una gran baixada després que en Guai mostres símptomes d’embriaguesa fins a vomitar durant l’emissió d’un programa en directe. L’any 2008, Bienvenido Guai va ser acomiadat d’IB3. Alguns excompanys de feina varen voler ajudar-lo oferint-li audicions per actuar a sèries de televisió però no va servir de res: “El seu registre era molt petit i la seva cara massa coneguda perquè algun productor volgués apostar per ell” ens explica el director de Produccions de Tramuntana.

Després de 9 anys desaparegut, ahir va ser ingressat a l’hospital de Son Espases després d’haver-lo trobat inconscient al polígon de Son Castelló. Foc i Fum ha pogut parlar amb en Bienvenido Guai poc després que despertés de l’operació ha declarat: “Anar de guai no és tan guai com pareix”.