Vés al contingut

El govern calcula que el 2030 contractarà 20.000 funcionaris més i superarà Inditex, Globalia o Mercadona

L’executiu de Francina Armengol podria formar part de l’IBEX 35 com una de les empreses més poderoses d’Espanya, després de l‘anunci de crear 8.000 nous llocs de feina públics per 2020. 
Foc i Fum ha sabut que els plans d’expansió del govern són molt ambiciosos. De fet, per 2030 té previst ampliar la plantilla de funcionaris en 20.000 més. D’aquesta manera, apunten fonts de l’executiu, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears hauria d’iniciar un procés de deslocalització, amb noves bases de producció administrativa a la Península, i fins i tot a Àsia. “Tenim previst fer una planta de funcionaris més grossa que la de SEAT a Martorell”, diuen les fonts consultades.  El pla d’expansió funcionarial del govern podria superar, en nombre de noves contractacions, empreses com Inditex, Globalia o Mercadona. De fet, l’executiu es planteja competir amb l’empresa de supermercats creant la figura del funcionari de marca blanca.

El Govern també convocarà oposicions per a cordadors de cadires

Segons ha pogut saber Foc i Fum, entre les prop de 8.000 places de funcionari per oposició que pretén convocar el Govern Balear, a banda de mestres i professors, es crearan nous llocs de feina públics que fins ara pertanyien al sector privat o artesans. Un portaveu de l’executiu ha explicat que el ‘subidón’ en la creació de feina a l’administració és ara tant gran, que han decidit convocar oposicions per a cordadors de cadires. “Ja era hora d’acabar amb la seva situació d’interinitat”. “Un cordador de cadires ha de tenir estabilitat per fer la seva feina”, apunten les fonts consultades per Foc i Fum, que justifiquen aquesta convocatòria dient que “una cadira ben cordada és un servei públic, perquè evita hores de consulta al quiropràctic”. Tampoc es descarta recuperar, via oposició, la figura del sereno o la de l’afilador, o fer convocatòries públiques de la plaça d’observador de camps de sègol, pintor de les ratlles blanques de la gespa de Son Moix o la de comunity manager del berenar funcionarial de les 10.30h.