Vés al contingut

Inaudit Firó de Sóller: moros i cristians uneixen les forces per combatre els turistes

Per primera vegada en la història el Firó ha tingut un final inesperat quan, de forma espontània, moros i cristians han unit les seves forces per combatre un mal major: l’aliança europea estrangera entre germànics, francòfons i britànics.

Tot ha començat quan el sergent Toni Soler, per temes estratègics-militars, ha demanat que els visitants europeus abandonessin el recinte. Però a causa de la resistència que han exercit i a la superioritat numèrica dels turistes, el sergent Soler s’ha vist obligat a prendre mesures cautelars: “Quan he vist que eren tants, he pensat que tallar caps seria el més ràpid” ens afina el sergent de la milícia local Toni Soler.

Per altra banda, els musulmans ja havien tingut la seva primera enganxada amb els forans europeus: “Amb tants de velers no hem pogut aparcar les nostres naus i hem hagut d’arribar fins a la vorera nedant” ens explica el rei moro i esclareix: “Això ens ha tocat un poc els collons i hem decidit que els hi havíem de tallar el cap”. Diversos han mort perquè no sabien nedar.

De forma fortuïta, els pagesos que anaven a defensar les seves dones i terres s’han trobat lluitant braç a braç amb els musulmans que els venien a saquejar i violar les seves dones: “Ha estat un moment màgic, una comunió espiritual entre fills del mediterrani” ens explica el capità Joan Angelats amb llàgrimes als ulls.

Quan musulmans i cristians han acabat amb el contemporani invasor, els lluitadors s’han fos entre abraçades i besades per després cantar tots junts “Mediterráneo” de Joan Manuel Serrat. Per concens popular han decidit no cantar la Balanguera perquè ningú se sap la lletra sencera.
Durant l’arenga el Sergent Soler no ha escatimat amb bones paraules cap als seus nous aliats musulmans:

“Agraïts per l’ajuda prestada
als eternament apreciats musulmans
que encara que no mengin sobrassada
mos han ajudat a matar alemanys!”

No han tengut problema en ajudar
i mira que vénen d’enfora
no com els qui encara podem esperar
els valents fills de puta de Bunyola”

El rei moro ha agraït les paraules però no ha volgut passar per alt l’incident: “Nosaltres cada any venim de bon gust, però això que us deixeu conquerir tan fàcilment per desconeguts ens ha caigut un poc tort”. El capità Angelats i el sergent Soler ha acceptat la crítica i han promès firmar un pacte d’invasió exclusiva pels anys vinents.

El recompte de baixes s’eleva a 2432 morts estrangeres, 42 moros i 5 pagesos ferits.

La primera ministra alemanya Àngela Merkel i la primera ministra anglesa Teresa May no han tardat a fer arribar un comunicat on expressaven el seu desconcert davant la matança indiscriminada perpetrada pels mediterranis i asseguraven que prendran mesures a l’alçada.