Vés al contingut

ACNUR inicia una campanya per atendre refugiats illencs que fugen del turisme

És només abril i segons un informe d’ACNUR (Agència de la ONU pels Refugiats) “a les Illes Balears ja obren els hotels, l’aeroport ja comença a fer olor a crema solar i les carreteres s’omplen de ciclistes amateur. Les platges comencen a brollar fems i plàstic, els cotxes de lloguer inunden l’illa i els autòctons comencen a ser explotats sota les urpes dels hotelers”. És per això que l’organisme europeu ha iniciat una campanya d’ajuda a les diferents illes “per acollir en d’altres indrets d’Europa aquells habitants que fugin de la barbàrie del turisme”.

Segons Klaus Refu, coordinador de la campanya, “a les Balears els habitants han estat tan maltractats que ja no tenen esperança. No creuen en un futur millor ni creuen en una altra font d’ingressos que el turisme. Per això hem iniciat la campanya, per donar refugi a aquella gent que vulgui creuar el Mediterrani nadant. Els esperam a Barcelona  i els distribuïm arreu del continent”.

Antònia Moragues, una de les primeres refugiades a arribar al continent afirma “ja fa anys que estic patint el terrorisme turista. Per la meva família necessitava deixar casa meva, per la seva vida. De moment ens ha donat allotjament un poble petit de Rússia que no té turisme. Allà anam”.