Vés al contingut

El Consell de Mallorca farà un examen de “mallorquinitat” als habitants de l’illa

“Et consideres mallorquí però creus que a Alemanya tot és més bo?”, “Creus que el mallorquí no és català però te la pela perquè tanmateix sempre parles en espanyol?” o “Et consideres mallorquí però no has sortit mai del teu guetto de Port Adriano?” són algunes de les preguntes que el Consell de Mallorca demanarà en el nou examen de mallorquinitat. La institució insular ha anunciat que posarà en marxa aquest examen per a veure quants dels residents a l’illa es mereixen realment fer-se dir mallorquins. El president del Consell Insular, Miquel Ensenyat ha explicat que tota persona major de 18 anys s’haurà de sotmetre obligatòriament a l’examen. L’objectiu d’aquest examen segons Ensenyat “és el de veure quin percentatge de gent diu ser mallorquina de bon de veres i en realitat només ho fa per postureig“.

Ensenyat ha explicat que el test consistirà en unes 15 o 20 preguntes tipus test i una redacció lliure de 100 paraules, on s’exposaran quines són les raons, segons l’examinat, per a rebre el màxim certificat de mallorquinitat. La redacció es podrà fer també en alemany perquè, segons explica Ensenya,t “hi ha molts mallorquins que no parlen gens de català però que tenen molts doblers i no per això són menys mallorquins”.
El president del Consell també ha afirmat que hi haurà diferents nivells certificats de mallorquinitat classificats en A+ (mallorquí de potada), A (bon mallorquí), B+ (més o manco mallorquí), B (necessita millorar) i C+ (només vols ser mallorquí per tenir el descompte de resident) i C (tu més que mallorquí ets foraster). “Els qui obtinguin el nivell C+ tindran prohibida la compra de productes de Melicotó i Cocovet així com l’exportació de sobrassada i ensaïmada i els de nivell C no podran dir “me cagon tot” ni tampoc utilitzar frases com “és lo que toca”, “mos deim coses” o “batualmón” entre d’altres” ha explicat Ensenyat. D’altra banda el president del Consell ha afirmat que queden totalment excloses de participar a l’examen totes aquelles persones que utilitzen la terminologia “sa roqueta” per a referir-se a l’illa. “És una terminologia detestable que una persona mallorquina no ha d’utilitzar mai” ha espetat Ensenyat.