Vés al contingut

Un palmesà es pensa que només amb roba Quechua sabria anar d’excursió i es perd per la serra

Un jove palmesà que respon a les sigles D.C.L. va obligar a desplegar un dispositiu de salvament per tota la serra de Tramuntana amb més de vint helicòpters, cinquanta guardaboscos i dos-cents voluntaris. “No he fet mai cap excursió i em pensava que si em comprava roba Quechua ja en sabria”, afirma l’afectat.

Els fets van ocórrer el passat cap de setmana, el dissabte 11 del matí, quan la víctima va agafar el seu cotxe en direcció a la serra disposat a fer una excursió amb el seu equipament acabat de comprar a la famosa tenda Decathlon. El jove pensava que pel sol fet de comprar roba i calçat d’excursionisme tot aniria rodat. “Jo veig molta gent per Palma amb aquest tipus de roba i calçat i pensava que si ells podien anar a la muntanya jo també. Ara he descobert que ells no van a la muntanya i jo no hi tornaré a anar”.

El rescat va durar vint hores, des que el jove va posar en alerta al 112 fins que els guardaboscos el van trobar a cinc-cents metres de l’aparcament de Lluc, d’on havia partit a caminar. “Jo vaig telefonar al 112 i els vaig dir que m’havia perdut a la muntanya. Però només els sabia dir: Som aquí, hi ha arbres, pedres, he vengut per una carretera,... Me demanaven quin tipus d’arbres veia i jo feia quatre dies que havia descobert que la melonera no és un arbre. Què sabia jo com es deien els arbres de devora”.

Finalment el dispositiu de cerca va trobar el jove, assegut al costat d’una olivera i plorant per la seva pèrdua i perquè se li havia acabat la bateria de l’iPhone.