Vés al contingut

El túnel de Sóller passarà a ser gratuït a principis del 2067

L’atracció turística més visitada de Mallorca, el túnel de Sóller, passarà a ser gratuït a principis del 2067 segons ens indica el consell de Mallorca.

Milers de persones visiten cada any el tunel de Sóller famós pels tres quilòmetres de carretera interrompuda, les seves llums laterals i els extractors de fum a mig funcionar. Per aquests i la seva posició geoestratègica, s’han convertit en l’atracció turística més visitada de Mallorca des de la seva inauguració l’any 1997.

El més sorprenent del túnel de Sóller no és la gran afluència de turistes que visiten l’illa de Mallorca tan sols per tenir el privilegi de passar pel propi túnel, sinó que també és l’atracció turística més visitada pels propis sollerics.

“Mínim mínim, jo hi pas dues vegades cada dia” ens esclareix un solleric que no pot viure sense sortir del seu propi poble.

Després de molts anys de lluita per part de la població que demanava un increment de tarifes, finalment la lluita popular ha perdut: “5 euros per passar per aquest preciós túnel és infravalorar la feina dels enginyers” apuntava Bartomeu Canyelles, president de l’associació “túnel més car per a tots”.

Però finalment, el consell de Mallorca no ha donat el seu braç a tòrcer i ha assegurat que el túnel de Sóller passarà a ser gratuït a partir de l’any 2067, quan es compleixin 70 anys de la inauguració. “No està bé pagar per passar per una carretera com qualsevol altra” afirma el delegat de govern de Madrid el qual ha tengut un pes important en les negociacions.

La noticia de la gratuïtat del tunel ha arribat com ocell amb moraduix pels sollerics: “no pagar per sortir de casa meva se me farà molt estrany, no crec que això pugui funcionar” ens explica Marc Carriquí, solleric d’adopció i de naixement.

El consell de Mallorca ha demanat que la població no es deixi endur per l’emotivitat i utilitzi el raciocini: “quan es té una cosa tan preciosa com el Túnel de Sóller, el que no es pot fer és fer pagar per visitar-la, s’ha de compartir amb el món. Forma part de les 7 meravelles de la serra de tramuntana” ha aclarit Miquel Ensenyat.