Vés al contingut

Hilary Clinton guanya sobradament la presidència dels Estat Units.

La candidata pel partit demòcrata Hilary Clinton serà la pròxima presidenta dels Estats Units després d’una victòria aclaparadora.

Els demòcrates es consoliden amb 306 congressistes i els republicans n’obtenen 232. Aquestes xifres suposen un fracàs sense precedents pel partit republicà on asseguren que l’error resideix en l’elecció del polèmic candidat Donald J. Trump.  Per altra banda, la candidata demòcrata tendrà força suficient tant al senat com al parlament per dur a terme totes les mesures proposades en campanya.

Prestigiosos sociòlegs i analistes creuen que tan els comentaris xenòfobs i sexistes com les promeses clarament inassolibles de Trump, han regalat la victòria a Hilary Clinton. “Clinton no tenia ni perquè donar discursos, tenia les eleccions guanyades pel simple fet de ser dona” ens clarifica l’assessor estratègic del candidat Republicà i afegeix: “nosaltres hem treballat de valent per parlar de les preocupacions de l’home mitjà nord-americà, i així i tot hem fallat”.

“Trump mai ha tingut cap possibilitat, el sistema educatiu basat en la igualtat i el respecte han preparat els nostres ciutadans contra aquest tipus de populisme i discurs de l’odi.” assegura Hilary eufòrica per la seva pròpia victòria.

La nova presidenta d’Estats Units té pensat traslladar-se a la casa blanca a principis de la setmana que ve i assegura que ja sap les primeres mesures que prendrà per millorar el país: “fa massa temps que no bombardegem musulmans” per després aclarir que quan deia musulmans estava parlant de “moros”.

Trump, tot hi haver perdut les eleccions no vol perdre oportunitat d’arribar al poder i ha declarat que proposarà a Hilary que el deixi governar a ell els quatre següents anys, segons Trump: “seria la primera vegada que una dona em diu que no”.