Vés al contingut

La Fundació Jaume III elimina els diacrítics del baleà

La Fundació Jaume III s’ha sumat a la moda de les retallades en la gramàtica i ha decidit eliminar els accents diacrítics de la seva normativa. “Els hem eliminat bàsicament perquè no tenim ni punyetera idea de què són ni per a què serveixen” ha declarat Juan Asento, president de la Fundació. Així mateix assegura que no es tracta d’imitar les passes de l’IEC sinó de simple i pura ignorància de la Fundació. “Tothom sap que el català i el baleà són idiomes diferents i per això no ens fixem en res del que fa l’IEC, passem absolutament d’ells”.

Tot i acceptar momentàniament el canvi normatiu, la fundació gonellista no descarta tornar-los a introduir d’aquí un temps, quan sàpiguen que són, ja què “posar accents i símbols diferents a sobre les paraules sense cap tipus de sentit és una cosa que ens agrada molt fer” ha declarat el membre de la fundació Miguel Llopis. En tot cas, i segons un comunicat oficial de la Fundació Jaume III, s’eliminaran els diacrítics però s’introduiran altres símbol com ara ð, õ i æ. Segons el propi Asento “encara no sabem a quines paraules, però això mai ens ha importat una merda realment. Per exemple, ara enlloc d’escriure hipotècâ, escriurem hipõtècha, i a ca una puta voltros si no vos agrada”.