Vés al contingut

Mateu Xurí comença a glosar en castellà per “anar practicant”

Mateu Matas “Xurí” ha afirmat avui en declaracions exclusives a Foc i Fum que ja ha començat a glosar en castellà per “anar practicant” l’idioma per si surt escollit com a diputat al Congrés després de les eleccions del 26 de juny. Segons afirma el glosador, s’està inspirant en poemes de Góngora i Quevedo per a treure material. “He començat a cercar paraules que tinguin bona sonoritat i que rimin amb mots com sobirania, independència o autodeterminació entre d’altres per a poder fer discursos punyents i sobretot, que els espanyols puguin entendre” ha afirmat Xurí.

El conegut glosador va anunciar el passat dimecres que es presentava com a candidat per a la llista de Sobirania per les Illes (SI), una llista formada per candidats independents que mostren així el seu descontent per la coalició de MÉS i Podem. En resposta a la candidatura de Xurí, el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet unes sorprenents declaracions en forma de glosa:

“El Xurí es corto de vista,

I nada se va a cambiar

Será otro catalanista

Al que no me voy a escuchar”