Vés al contingut

El menú d’11 euros que va menjar el rei també l’hem pagat entre tots

El rei Felip VI va menjar un menú d’11 euros al restaurant Puerta de Extremadura el dilluns passat. Un menú, que com tots sabem, vam pagar tu, jo, el veïnat i la seva padrina entre molts d’altres ciutadans d’Espanya. Segons explica Felip de Borbó, tornava de Càceres, de fer una cansadíssima entrega del Premi Europeu Carles V que “el va esgotar enormement”. Per aquest motiu, i perquè es moria de gana, va decidir aturar-se a fer un mos i descansar al conegut restaurant de carretera. “Tot i què vaig pensar que el xofer podia aguantar d’una tirada fins a Madrid, que per això el pag, per un cop vaig ser egoista i vaig pensar només en mi” explica el rei mentre afegeix que “tenia ganes d’estirar una mica les cames i va pensar que, total, qualsevol lloc és bo si et conviden”. A més a més, el rei va explicar que era la primera vegada que demanava un menú a un restaurant: “No sabia que això existís, jo pensava que només existia l’elecció a la carta”.

D’altra banda, l’amo del restaurant ha declarat a Foc i Fum que se sent “ple d’orgull i satisfacció per haver gaudit de la presencia del rei al seu propi local” i que està encantat d’haver pagat dues vegades pel menú del rei. “Ho tornaria a fer sense dubtar, pel nostre rei el que faci falta” ha declarat l’amo del local. Tot i les queixes de molts ciutadans, que qüestionen la monarquia i els seus elevats ingressos, el rei s’ha justificat: “No us podeu queixar, he practicat l’austeritat i he menjar un menú de merda com els que consumiu els plebeus a diari”.

*Nota: Com ja sabeu, a Foc i Fum sempre que parlam de Felip VI, ens referim al de França.