Vés al contingut

20 consells post mortem per a Bauzá.

Despús-ahir Bauzá va dir : “algo habremos hecho mal” . Com que “algo”? Foc i Fum te vol ajudar a millorar com a polític, i per això te fa una llista personalitzada de consells i recomanacions perquè puguis reflexionar sobre tots aquells aspectes on l’has cagat durant 4 anys.

1.- Si odies un país en concret, no t’hi presentis a president. Per exemple, si t’agrada més Madrid que Balears, presenta’t a president per la comunitat de Madrid.

2.- No convé governar de manera despòtica. Si ho fas així, quan perds la majoria absoluta ningú vol sabre res de tu. Això per ventura t’ho hauríem d’haver explicat fa 4 anys, però es que Foc i Fum no existia.

3.- No t’inventis llengües. Això del bäléà és una parida, i ho veu tothom. Te pareixeria normal que el senyor Obama digués “jo no parlo anglès, parlo ianqui”?

4.- Si intentes aprovar una mesura i els experts et diuen que no és operativa o que directament és una cutrada (com per exemple el TIL) no t’ encaparrotis en anar contra el món.

5.- No marginis a gent del teu propi partit pel simple motiu de que no pensin al 100% com tu, com fou el cas d’Antoni Pastor o Mateu Isern. Dóna molt mala imatge, per si no ho havies notat.

6.- No et baixis els calçons sempre que vagis a Madrid. Amb el sou que et pagam els contribuents de Balears te pots comprar una corretja ben bona.

7.- No prometis coses que directament no penses fer. Vares prometre “autopistes de l’educació”, i l’únic que has fet quant a Educació és donar pel sac.

8.- No et riguis de la gent. Vares dir que crearies llocs de treball i no has fet res.

9.- Deixa de queixar-te de l’herència rebuda, sobretot perquè la gran majoria de problemes els ha creat el teu Partit. A part, si en 4 anys no has tingut temps de millorar gens la situació, per ventura és que el problema ets tu.

10.- Intenta parlar una mica millor la llengua mare de molta de la gent a qui governes.

11.- Deixa de privatitzar coses. Tu mateix ets (o eres) un treballador públic. Se suposa que t’hem posat allà perquè defensis allò públic, no perquè t’ho carreguis.

12.- No està bé menysprear les altres forces polítiques. Et recomanam que no tornis a dir “o nosaltres o el caos”. Es veu que heu estat tant xerecs que la gent ha preferit el caos. Que ja és dir.

13.- Has posat ciment sobre les vies del tren de llevant. Si això te pareix normal nosaltres ens rendim.

14.- Si veus que no pots anar enlloc sense estar rodejat de policies, per ventura és que estàs fent alguna cosa malament.

15.- Dóna mala imatge que li diguis a una periodista què t’ha de preguntar i què no. Pensa que no tothom és com el teu amic Ariza. Hi ha gent que és professional.

16.- Oblidar-te de declarar el 80% del teu patrimoni a Hisenda tampoc ajuda a formar una imatge positiva d’un polític.

17.- No et gastis els diners dels nostres impostos en viatges a Suïssa per veure com funciona l’educació allà si no has d’aprendre res.

18.- Si veus que la teva comunitat és de la més desfavorides de l’estat en quant a balances fiscals, estaria molt bé que intentessis posar-hi remei. Això si que et donaria vots.

19.- No critiquis l’ecotaxa només perquè als teus amiguets hotelers no els hi agrada. Si quan els balears anem de viatge a una altra banda l’hem de pagar, no veiem perquè els turistes que venen aquí no han de pagar-la.

20.- Mira de rodejar-te de gent competent. La Moma i l’informe Trepitja no t’han ajudat gaire.