Vés al contingut

‘Ciutadans’ condemna finalment el franquisme, però per ser massa tou

Albert Rivera, líder de Ciutadans, va sorprendre a tothom ahir amb unes declaracions oficials referents al franquisme: “Condemnam la dictadura militar del general Francisco”. Tota la sala va quedar atònita davant aquestes declaracions, però Rivera no havia acabat: “Pensam que Franco no s’ho va currar prou per acabar amb el català i per això ens hem inventat tot això del trilingüisme”. Segons Xavier Font, periodista especialitzat en polítics d’ultradreta disfressats de progressistes, “quan vaig sentir parlar Rivera no m’ho podia creure; ara bé, la segona part de la frase ja és més normal”.

Les reaccions dels altres líders polítics no s’han fet esperar. Pablo Iglesias, líder de Podemos ha dit: “ja passava pena de que fossin d’esquerres de veres i me llevessin vots”. Per altra banda, Mariano Rajoy ha recolzat a Rivera: “amb el franquisme es vivia massa bé, no pot ser tantes comoditats, per això jo ara m’estic carregant els pocs serveix públics que queden”. Finalment, el líder de Ciutadans a Balears, X. Percay ha dit: “jo sóc de la mateixa opinió que Rivera perquè mai he tingut opinió pròpia i no faig comptes començar ara”.

Etiquetes: