Vés al contingut

Multen una estrangera a Pisa per no fer ‘postureo’ davant la torre

La policia de la localitat italiana de Pisa va multar ahir una mallorquina per fer-se una foto al davant de la famosa torre inclinada sense fer veure que aguantava l’estructura. Segons fonts policials, la veïnada de Ses Salines hauria restat recte i amb els braços creuats mentre la seva parella prenia la fotografia. La denunciada, Maria R., explica a Foc i Fum que els agents li van confiscar la càmera mentre li recriminaven que fotografies d’aquell tipus no podien sortir d’Itàlia.

Un jove ‘posturejant’ davant la Torre de Pisa. CC BY 2.0

“Ens ha costat més de 800 anys impedir que la torre no caigui del tot i no permetrem que estrangers que desconeixen la nostra història juguin amb el fruit del nostre esforç”, explica el batle de la ciutat de la regió de la Toscana, Marco Filippeschi. Afegeix, a més, que des de l’Ajuntament es reparteixen fulls informatius sobre les postures permeses, com la cossa a la torre, aguantar-la amb les dues mans o posar-se-la a l’entrecuix simulant una figura fàl·lica. “I estar plantat com un estaquirot està clarament prohibit”, sentencia Filippeschi.

Maria R. manifesta que no necessita fer ‘postureo’ davant càmeres perquè no té ni instagram ni facebook i no fa comptes “pujar cap foto a cap xarxa social”. Apunta, a més, que el que li sap més greu no és pagar els 150€ de la multa, sinó haver perdut totes les fotos que havia fet del viatge previ a París amb la torre Eiffel. “Allà com a mínim no et multen per no fer l’indiot davant la càmera, però tanmateix ja no hi podem fer res”.