Vés al contingut

El CNI fixa la seu central a Canàries per tenir una hora més per aturar la independència de Catalunya

El Govern espanyol ha decidit fixar la seu central d’El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) a les Illes Canàries per disposar d’una hora més “per combatre la independència de Catalunya”. Segons fonts de l’executiu de Mariano Rajoy, “els serveis d’intel·ligència espanyols podran jugar amb avantatge en front de l’estratègia del poble català d’emancipar-se de la resta de l’Estat espanyol”.

Després d’uns dies de treballar des de la nova ubicació, un agent del CNI -que ha volgut preservar la seva identitat, en tant que agent secret- afirma que ja han pogut parar els peus a uns quants moviments del Govern català. “Hem boicotejat ventes il·legals d’estelades promocionades pel govern de Mas i hem interceptat converses d’assemblees de la CUP discutint sobre la teoria de Marx del fetitxisme de les mercaderies. Una informació molt important”, afirma l’agent secret. Així mateix, Félix Roldán, president del CNI, apunta que “ara el procés català ja no té cap garantia de triomfar”.

Per la seva banda, Artur Mas ha respost a aquest moviment estratègic amb una afirmació rotunda: “No els bastarà una hora d’avantatge per tombar el procés sobiranista. Haurien d’anar a Xile, com a mínim, per estorbar-nos una mica”.